Bärpaj utan tillsatt socker
Recept: Carolina Magnusson
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Gör dessa söta minibärpajer med hjälp av färdig kakdeg och variera med olika bär. Tips! Byt ut bären i pajen efter säsong – det fungerar lika bra med blåbär och jordgubbar som med björnbär.
Bärpaj utan tillsatt socker
cirka 10 styckenArtnr. Namn
Vikt (g)
56234 Kakdeg utan tillsatt socker
540
Vaniljkräm
Vatten
250
4109 Diaviva vaniljkrämspulver utan tillsatt socker
100
Bär
50029 Hallon
150
50010 Blåbär
150
Totalt
1 190
Gör så här: Tina en stång kakdeg. Blanda vaniljkräm i kittel med visp i cirka 4 minuter, lägg i spritspåse. Kavla ut en stång kakdeg till 2,5 mm och fodra formar. Använd resterande kavlad deg till smulor ovanpå bären. Spritsa vaniljkräm i formarna och lägg på valfria frysta bär. Lägg på resten av den kavlade degen ovanpå bären. Lägg på plåt och baka av på 175°C i cirka 20 minuter. Låt svalna och servera med vaniljsås utan tillsatt socker. Degen som blir över kavlas bara om igen till fler nya pajer.