Ven brödbas - grundrecept

Recept: Hedvig Bergsten
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Ven är en brödbas av vete och potatis som ger ett saftigt ljust bröd. Kan med fördel användas till hamburgerbröd och korvbröd. Innehåller potatisflingor och fullkornsrågmjöl. 


Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22802 Bagerivetemjöl Extra
900
3992 Ven
460
214071 Jäst Bageri Original 
40
21134 Bagerisalt Suprasel
20
Topping

65743 Pumpakärnor
100
65903 Sesamfrö
100
65899 Rostade rapsfrö
50
 
Totalt
2 670
 
Arbetsbeskrivning

Degbearbetning
2+7 minuter
Degtemperatur
27°C
Liggtid
20 minuter
Rasktid
45 minuter
Rasktemperatur
35°C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
240°C
Ånga
5 minuter
Avbakningstemperatur
180°C
Avbakningstid
cirka 30 minuter
 
 
Ven brödbas - grundrecept: Blanda alla ingredienser utom fröer. Låt degen vila. Slå upp degen och för över i kapselplåt (3 kg/stor kapsel), alternativt forma till frallor. Toppa med de blandade fröerna. Jäs i jässkåp och baka av enligt anvisningar.  
Fler recept hittar du på vår inspirationssida

 

Från receptet


Ven
KronJäst för Matbröd
Rostade rapsfrö
Smörgåspåse med fönster

Laddar
Laddar