Prinsesstårta
Recept: Christian Eek
Prinsesstårta passar till alla tillfällen. Fyll med grädde och hallon och täck med rosa marsipanlock. Perfekt för mors dag!
Prinsesstårta
1 st, 8 bitar
Artnr. Namn
Vikt (g)
14016 Anslag
160
07400 Hallonsylt Extra
250
14531 Vaniljkräm
120
27815 Vispgrädde
200
048461 Marsipan Ljuslila
180
048201 Marsipan Ljusrosa
180
20212 Florsocker dekoration
7
Totalt
917
Lägg fram en delad sockerkaksbotten med den bakade sidan uppåt. Stryk över med sylt. Lägg den andra bakade bottendelen mot sylten och spritsa på ett lager vaniljkräm på det andra lagret. Lägg på vispad grädde på vaniljkrämen och forma som en kupol, och lägg på den sista botten. Stryk upp tårtan med ett tunt lager vispgrädde. Lägg över marsipanlocket och forma fint över tårtan. Skär bort överflödig marsipan och dekorera.