Klassisk semla med crunch

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT

En saftig semla, med saltrostad mandel 


Klassisk semla med crunch

cirka 30 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Vetedeg med jäst för söta degar
1 500
27168 Vispgrädde 40%
1 500
3523 Semlefyllning Mandel Rostad
900
62172 Mandel hel brun
150
20210 Florsocker
30
21137 Flingsalt Maldon
5
Totalt
4 085
 

Vetedeg med jäst för söta degar - Grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22802 Bagerivetemjöl Extra KåKå
2 300
15124 Vetebrödsmargarin SG
400
20239 Strösocker
300
214081 Jäst för söta degar
100
33356 Skummjölkspulver
30
21134 Bagerisalt
20
666044 Kardemummakärna mald
10
Totalt
4 160
 

Degbearbetning


Degbearbetningstid
2+7 minuter
Degtemperatur
28°C
Liggtid
20 minuter
Rasktid
50 minuter
Rasktemperatur
35°C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
210°C 
Avbakningstemperatur
210°C
 
Klassisk semla med crunch: Rosta mandel i ugn, låt svalna lite. Grovmixa mandeln i en mixer med knivar i cirka 5 sekunder. Blanda flingsalt med mandeln. Skär av locket på bullen, degvikt cirka 50 gram/ bulle. Spritsa på semlefyllning, cirka 30 gram/ bulle. Doppa i mandelblandningen. Spritsa på grädde, cirka 50 gram/bulle. Sätt på locket och damma med florsocker. 
Vetedeg med jäst för söta degar - grundrecept: Blanda alla ingredienserna och låt vila i 20 minuter. Slå upp efter önskemål, jäs och baka av. 
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Mandel hel brun
Semlefyllning Mandel Rostad
Jäst för söta degar
Semlekartong 1-pack

Laddar
Laddar