Jultaco

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En mycket trevlig form på en julbakelse med smak av apelsin och pepparkaka!


Jultaco

cirka 10 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
1697 Apelsinmousse
100
Vatten
125
27168  Vispgrädde 40%
500
GR Pepparkaksdeg
200
14531 Vaniljkräm
100
86215 Philadelphia
100
Totalt
1 125
 

Pepparkaksdeg - grundrecept


Artnr. Namn
Vikt (g)
22809 Bagerivetemjöl Extra KåKå
1 000
20239 Strösocker
450
27302 Smör Normalsaltat
340
20120 Sirap gul
240
Vatten
100
27168 Vispgrädde 40%
100
364291 Bikarbonat
35
666073 Pepparkakskrydda
15
Totalt
2 280
 
 
Jultaco: Blanda moussepulver med vatten. Lättvispa grädden och blanda till en mousse. Gjut mousse i silpatformar (Silikomart SF102 Medium muffin). Kavla därefter ut pepparkaksdeg på 2 mm och stick ut med krusig utstickare, 9 cm i diameter, dela på hälften och baka av på 180°C i 6 minuter. Blanda vaniljkräm och Philadelphia till en slät fyllning med vinge i cirka 2 minuter. Ta ut den frysta moussen och låt tina lite, dela på hälften. Ställ moussen på högkant på bakelsebricka och tryck fast två pepparkakshalvmånar på sidan. Spritsa krämblandning uppe på bakelsen och dekorera med valfri dekor.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Apelsinmousse
Pepparkakskrydda
Dekal Julkula
Polyband karamell

Laddar
Laddar