Jordgubbsbakelse utan tillsatt socker 

Recept: Carolina Magnusson

Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En vacker rosa bakelse som görs i kapsel, delas enkelt och dekoreras med färska bär. 


Jordgubbsbakelse utan tillsatt socker 

cirka 40 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Botten

01385 Muffinsmix utan tillsatt socker
1 000
Vatten
350
21834 Helägg
350
15193 Rapsolja KåKå
140
Jordgubbsmousse 

27815 Vispgrädde 36%
1 200
3650 Jordgubbsmousse Diabella
400
Vatten
400
Fyllning

07018 Hallonsylt utan tillsatt socker
1 000
Dekor

Jordgubbar färska
160
Hallon färska
80
Totalt
5 080
 

 
Jordgubbsbakelse utan tillsatt socker: Blanda alla ingredienser till botten i 2 minuter i en kittel med vinge. Häll upp smeten i en kapsel 40x60 cm med bakplåtspapper. Baka av på 175°C i cirka 30 minuter. Låt svalna. Bred hallonsylt på botten. Blanda moussepulver och vatten till jordgubbsmousse, blanda sedan ner lättvispad grädde. Bred mousse på hallonsylten. Ställ i frysen några timmar, skär sedan ut stora bakelsebitar om 6x6 cm. Dekorera med färska bär eller oxalis. 
Tips! Gör hela kapslar och frys in. Dela enkelt i bitar och tina upp efter hand som bakelsen säljer.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Muffinsmix UTS
Hallonsylt UTS
Bricka guld/svart
Dekal "UTAN TILLSATT SOCKER"


Laddar
Laddar