Jordgubb - & Rabarbertårta

Recept: Christian Eek

Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En somrig tårta med smak av rabarber och jordgubb. 


Jordgubb - & Rabarbertårta

1 styck
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Anslagsmix KåKå
600
07328 Fruktfyllning Rabarber
200
1708 Rabarbermousse med jordgubb
50
Vatten
50
27062 Vispgrädde 40%
250
46012 Ladyfruit Glassage Neutral
150
14532 Vaniljkräm
100
Totalt
1 410
 

Anslagsmix KåKå - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)
01660 Anslagsmix KåKå
1 000
21834 Helägg flytande
520
Vatten
365
Totalt
1 885
 
 
Jordgubb - & Rabarbertårta: Blanda anslagsmix enligt recept. Stryk ut smeten på en silpatmatta och baka av på 200°C i 6 minuter och låt svalna. Vänd upp och ner på ett bakplåtspapper och dela den på längden. Stryk fruktfyllning på ena delen, rulla ihop, plasta och frys i cirka 1 timme. Spara den andra delen till att sticka ut bottnar. Ta ut den halvfrysta rulltårtan och dela upp i bitar om 0,5 cm. Sätt en anslagsring med ett plastband på en plåt med papper och fodra botten och kanter med rulltårtsbitar. Blanda vatten och moussepulver och sedan med lättvispad grädde. Fyll till hälften och spritsa i vaniljkräm och lägg en utstucken botten, fyll upp resten nästan till kanten med resterande mousse och lägg på en sista botten. Frys in. Ta ut och ta av ringen, vänd tårtan upp och ner och sätt på galler. Värm glassage till cirka 40°C och glasera. Sätt tårtan på bricka och dekorera med valfri dekor från Dobla. 
Anslagsmix KåKå: Vispa 7–10 minuter på hög växel. Fyll ringar till drygt hälften. Baka av på 200°C i 12–14 minuter.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Anslagsmix KåKå
Fruktfyllning Rabarber 50%
Rabarbermousse med jordgubb
Bricka guld/silver


Laddar
Laddar