Hallongräddbullar - glutenfria

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Fluffig hallongräddbulle på seg mandelbotten


Hallongräddbullar - glutenfria


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Mandelbotten
450
Kokas

Vatten
30
20239 Strösocker
200
20391 Glukossirap
85
370271 Agar-Agar
1
Vispas

Vatten
115
35031 Äggvitepulver
25
63485 Vaniljstång Bourbon
1
Blandas i skummet

37021 Hallonkrisp, frystorkad
10
Vatten
5
Till doppning

12228 KåKå Non Temp Vit
800
12349 Power Flowers Röd
1
Totalt
1 723
 

Mandelbotten - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)
040461 Mandelmassa
450
Totalt
450
 
 
Hallongräddbullar - glutenfria: Väg upp ingredienser som ska kokas i en liten kastrull. Skrapa ur en vaniljstång. Väg upp övriga ingredienser som ska vispas och häll allt utom vatten i en kittel med visp. Värm sockerlag till 100°C. När sockerlagen når 100°C, hälls vatten i kitteln med äggvitepulver och vaniljkorn och vispas på högsta hastighet.
När sockerlagen når 117°C hälls den försiktigt ned i den vispande kitteln, sänk hastigheten på maskinen under tiden. Öka hastigheten på maskinen igen och vispa gräddbulleskummet tills konsistensen blir fast, cirka 5 minuter.
Blanda frystorkade hallonbitar med vatten och vänd sedan ned försiktigt för hand i skummet. Spritsa ut skummet på mandelbottnar.
Smält Vit Block och blanda ner Power Flowers Röd, ju mer som tillsätts desto mörkare färg. Doppa gräddbullarna i den rosa blandningen (två gånger för ett mer täckande resultat) och toppa sedan med valfritt pynt.
Mandelbotten: Kavla ner mandelmassa till cirka 4 mm. Stick ut bottnar med rund utstickare som är 5,5 cm i diameter och lägg bottnarna på plåt med bakplåtspapper. Baka av på 200°C, cirka 5 minuter. Bottnarna ska vara något mjuka när de tas ut från ugnen, de stelnar när de svalnat.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Hallonkrisp frystor
KåKå Non Temp Vit
Power Flowers
Dekal rosa

Laddar
Laddar