Steamed semla

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT

Vad får man om man grillar en semla? Jo, en smakexplosion som får smaklökarna att jubla! Med sitt krispiga yttre och krämiga innehåll är den här ljuvliga läckerheten en riktigt favorit! 


Grillad semla

cirka 30 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Steamed semla
1 600
27168 Vispgrädde 40%
1 500
3523 Semlefyllning Mandel Rostad
900
65920 Mandel hel naturell
200
20212 Dekorationsflorsocker
20
21137 Flingsalt Maldon
5
Totalt
4 225
 

Steamed semla - Grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22802 Bagerivetemjöl Extra KåKå
1 750
15011 Flyt-X Vetebröd
250
20239 Strösocker
125
214071 Jäst Bageri Original
60
21134 Bagerisalt
38
48248 Bakpulver
10
666046 Kardemummakärna
20
Till pensling

15193 Rapsolja
100
Totalt
3 353
 

Degbearbetning


Degbearbetningstid
2+6 minuter
Degtemperatur
27°C
Liggtid
20 minuter
Rasktid
45 minuter
Rasktemperatur
35°C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
180°C 
Avbakningstemperatur
150°C
 
Grillad semla: Grilla semlebrödet i mackgrill i cirka 5 sekunder. Rosta och hacka mandel och blanda med flingsalt, spara till dekor. Spritsa i semlefyllning. Spritsa i grädde. Strö över den hackade mandeln. Damma med florsocker.  
Steamed semla - grundrecept: Blanda alla ingredienser 2 minuter på långsam hastighet och 6 minuter på snabb hastighet. Låt degen vila i 20 minuter. Bräck och rundriv bullar om 60 gram och låt spänna av i cirka 10 minuter. Kavla ner bullarna till 2,5 mm och lägg på bakbordet, pensla sedan med olja och vik ihop. Lägg på plåt med papper. Jäs i rask i cirka 45 minuter och baka av. 
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Mandel hel naturell
Semlefyllning Mandel Rostad
Hamburgerficka
Dekal Semla

Laddar
Laddar