Croissant Bun - grundrecept
Recept: Hedvig Bergsten
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Dessa klassiska franska bakverk är kända för sin smöriga smak och luftiga konsistens. Oavsett om bullen äts till frukost, som mellanmål eller till en kopp kaffe är croissantbullar alltid en uppskattad del av bakverksutbudet.
Artnr. Namn
Vikt (g)
27107 Standardmjölk
2 000
22820 Bagerivetemjöl
2 000
22102 Extra Bagerivetemjöl
1 400
20239 Strösocker
240
15129 Delikatess Lyx
200
214071 Jäst Bageri Original
160
21134 Bagerisalt Suprase
80
01754 Ymer Fryspulver
60
Inkavling
15126 Wienermargarin
2 000
Totalt
8 140
Arbetsbeskrivning
Degbearbetning
4+4 minuter
Degtemperatur
10°C
Liggtid
30+30 minuter
Rasktid
30 minuter
Rasktemperatur
30°C
Fuktighet
80%
Insättningstemperatur
200°C
Ånga
3 sekunder
Avbakningstemperatur
200°C
Avbakningstid
cirka 15 minuter
Croissant Bun - grundrecept: Frys alla torra ingredienser. Blanda degen kort. Platta ut degen på plåt och frys i 30 minuter. Ta ut degen ur frysen och kavla ut den rektangulär i kavlingsmaskin. Lägg på wienermargarin och vik in i degen till ett paket, tryck ut margarinet för hand, viktigt att det kommer ut i kanterna så lagren blir jämna. Gör 1x3 slag och låt vila i frys i 30 minuter. Gör 1x4 slag och kavla ut till cirka 3 mm för croissanter. Sporra upp 25 cm långa och 9 cm breda croissanter.
Croissant Bun: Kavla ut degen 2,5 mm. Spraya vatten på och rulla ihop. Dela upp i lagom stora snäckor. Sätt i form och jäs. Baka av.