Per Klein är hjärnan bakom Årets nationalbakelse

Per Klein från Lundbergs Konditori vann när tävlingen Årets Nationalbakelse avgjordes på Vårfestivalen i april. Vinnarbidraget är en härlig rulltårtsbakelse i modern stil.


Vinnarbakelsen består av en rulltårta fylld med jordgubbsmousse och jordgummskräm, toppad med en vispad vaniljpannacotta vackert dekorerad med en blomma av vit choklad toppad med färska jordgubbar. Bakelsen är sedan elegant placerad på ett mördegskex och pudrad med pulver av frystorkade jordgubbar.
Juryns motivering
"Juryn var enig om att detta klassiska bakverk, återuppfunnet med en touch av sommarkänsla, är en blivande klassiker. Den harmoniska kombinationen av harmoniska smaker och innovativ presentation för tankarna till varma sommardagar, och framförallt Nationaldagen. Med dess förmåga att förnya det bekanta, och locka fram det nya, är juryn säker på att denna bakelse kommer bli en älskad favorit."

Årets Nationalbakelse

Bakelsen och receptet är öppet för fri tolkning för att så många som möjligt av landets konditorier ska kunna bidra till festligheterna. För känslan av gemensamhet är det dock viktigt att grundsmakerna och utseendet på bakverket inte ändras allt för mycket. Årets Nationalbakelse är tänkt att den ska säljas i hela Sverige i veckorna kring Nationaldagen.

Recept

Ta del av receptet för att göra din tolkning. Receptet finns även i BakeIT med dina priser och kalkyler.
Inspirera mig

Du kanske också är intresserad av...


Andrea Wiberg vinner SM Unga Bagare 2022

Josefine Pagander vinner Årets Konditor 2022

Lök- och potatismacka vann Mack-SM 2021

Loading
Loading