Smulpajsbulle med rabarber och vaniljkräm

Recept: Hedvig Bergsten
Fler spännande recept hittar du på BakeIT

En riktigt somrig bulle med frisk smak av rabarber! 


Smulpajsbulle med rabarber och vaniljkräm

cirka 15 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Vetedeg
1 000
4065 Fyllning Smörkolasmak
200
07328 Fruktfyllning Rabarber
150
14531 Vaniljkräm
150
Smuldeg

15123 Delikatessmargarin
100
22818 Vetemjöl Konditori
180
20256 Farinsocker Brun
85
Totalt
1 865
 

Vetedeg - Grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
1 000
22802 Bagerivetemjöl Extra KåKå
1 800
01063 Vetebrödsbas KåKå
500
20239 Strösocker
300
15193 Rapsolja KåKå
250
214081 Jäst för söta degar
180
666044 Kardemummakärna mald
20
Totalt
4 160
 

Degbearbetning


Degbearbetningstid
4+8 minuter
Degtemperatur
26°C
Liggtid
20 minuter
Rasktid
60 minuter
Rasktemperatur
37°C
Fuktighet
80%
Insättningstemperatur
250°C 
Avbakningstemperatur
200°C
 
Smulpajsbulle med rabarber och vaniljkräm: Gör vetedeg enligt grundrecept. Kavla ut degen till cirka 4 mm. Bred på smörkolafyllning och vik ihop degen i ett treslag. Skär i remsor och tvinna till bullar. Fördela på plåt och låt jäsa. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till smuldegen i blandare med vinge, kör inte för länge. Spritsa vaniljkräm och rabarberfyllning i mitten av bullen. Strö över smuldeg. Baka av på 200°C i 7–10 minuter . 
Vetedeg - grundrecept: Blanda alla ingredienserna och låt vila i 20 minuter. Slå upp efter önskemål, jäs och baka av. 
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Fruktfyllning Rabarber 50%
Fyllning Smörkolasmak
Kardemummakärna mald
Dekal "BAKA KAKA"

Loading
Loading