Kanelbullepralin 

Recept: Christian Eek 
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En kanelbulle fast i pralinform med en len ganache smaksatt med kardemumma och härligt crunch från mandelpraliné. Receptet räcker till 3 pralinformar, CW2295. 

Artnr. Namn
Vikt (g)
Skal

46412 Valrhona Dulcey vit/blond 35%
1 500
Ganache 

12229 KåKå Choklad Ljus 43%
150
27815 Vispgrädde 36%
60
20391 Glukossirap
10
27302 Smör Normalsaltat
10
666039 Kanel mald
2
Praliné 

20239 Strösocker
150
65920 Mandel hel naturell
150
 
Totalt
2 032
 
 

Kanelbullepralin : Temperera choklad och gjut i pralinform. Låt stå till nästa dag. 
Ganache: Häll choklad i en skål. Koka upp grädde, glykos och kardemumma och häll över chokladen. Tillsätt smör och låt stå 1-2 minuter och rör sedan om ordentligt. Mixa med stavmixer. Häll ganache i en spritspåse och låt svalna till cirka 28–30°C. Fyll ganache i formarna, till cirka 2/3.
Praliné: Sätt ugnen på 200°C. Rosta mandlar lite lätt i ugnen i cirka 10 minuter. Smält socker i en stekpanna tills det är helt smält och får en bärnstensfärg. Tillsätt rostade mandlar och rör om. Häll ut på en silpatmatta och låt svalna helt. Bryt isär och kör i en mixer tills du har en slät praliné. Häll praliné i en spritspåse och fyll pralinskalen. Locka pralinerna dagen efter . 
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Valrhona Dulcey
KåKå Choklad Ljus
Påse med botten
Polyband matt rosa


Loading
Loading