Jordgubb- & Rabarberbakelse

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En somrig bakelse med smak av rabarber och jordgubb på en frasig sable-botten! 


Jordgubb- & Rabarberbakelse

Cirka 16 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Anslagsmix KåKå
600
07328 Fruktfyllning Rabarber
200
1708 Rabarbermousse med jordgubb
50
Vatten
60
27062 Vispgrädde 40%
250
46012 Ladyfruit Glassage Neutral
150
14532 Vaniljkräm
100
GR Sable Breton
200
Totalt
1 610


Anslagsmix KåKå - grundrecept




Artnr. Namn
Vikt (g)
01660 Anslagsmix KåKå
1 000
21834 Helägg flytande
520
Vatten
365
Totalt
1 885
 

Sablé Breton - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)
27826 Smör normalsaltat
340
21834 Helägg flytande
20
62175 Mandelmjöl
90
21134 Bagerisalt Suprasel
1
48248 Bakpulver
5
20210 Florsocker
70
22818 Vetemjöl Konditori
330
Totalt
856
 
 
Jordgubb- & Rabarberbakelse: Blanda sable-botten och kyl in deg. Ta ut och kavla ner till cirka 3 mm och baka av enligt receptet. Stick ut bottnar som är lite större än basen på silpatform med utstickare. Blanda anslagsmix enligt receptet. Stryk ut smet på en silpatmatta och baka av på 180°C i 6 minuter och låt svalna. Vänd upp och ner på ett bakplåtspapper och stick ut bottnar med utstickare. Spritsa små kulor med vaniljkräm samt Fruktfyllning Rabarber på plåt med papper och frys in, spara 20 gram fruktfyllning till att smaksätta glassage. Blanda vatten och moussepulver och sedan med lättvispad grädde. Fyll till 3/4 med mousse i silpatformar. Tryck ner frysta vaniljkulor och rabarberkulor och frys in. Ta ur bakelsen ur formen. Värm glassage till cirka 40°C och blanda ner fruktfyllning och glasera. Sätt bakelserna på sable-botten och dekorera med valfri dekor från Dobla.
Anslagsmix KåKå - grundrecept: Vispa 7–10 minuter på hög växel. Fyll ringar till drygt hälften. Baka av på 200°C i 12–14 minuter. 
Sablé Breton - grundrecept: Blanda smör och socker. Tillsätt resterande ingredienser och kör till en smet. Skrapa upp och plasta in och kyl cirka 30 minuter. Ta ut och kavla ner till 6 mm. Rulla ut på plåt med papper och baka av på 170°C i 10–12 minuter. Stick ut önskade bottnar under tiden den är varm.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Anslagsmix KåKå
Fruktfyllning Rabarber 50%
Rabarbermousse med jordgubb
Bakelsebricka

Loading
Loading