Fars dag-bakelse 

Recept: Christian Eek 
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Den här bakelsen innehåller en härlig hasselnötsbotten som är doppad i choklad och hasselnötter. Ovanpå botten spritsas en len ganache. 

Artnr. Namn
Vikt (g)
Vispad ganache

27815 Vispgrädde 36%
110
20391 Glukossirap
10
37031 Invertsocker
10
46405 Valrhona Satilia mjölkchoklad 35%
165
27815 Vispgrädde 36%
295
Hasselnötsbotten 

21731 Äggula frigående
160
20239 Strösocker
110
22802 Bagerivetemjöl Extra KåKå
105
62334 Hasselnötsmjöl
125
27302 Smör Normalsaltat
70
21712 Catervita
190
20239 Strösocker
70
Hasselnötstoppning

46405 Valrhona Satilia mjölkchoklad 35%
400
15193 Rapsolja KåKå
30
62302 Hasselnötkärnor hackade rostade
60
12332 Chokladsigill 35x35 mm
40
 
Totalt
1 950
 
 

Vispad ganache: Smält choklad. Värm vispgrädde, glukossirap och invertsocker tills allt smält samman. Häll den varma vätskan över chokladen och rör om. Stavmixa till en homogen massa. Vänd ner vispgrädde och täck med plastfolie. Ställ in i kylen tills den är riktigt kall, cirka 2–3 timmar. 
Hasselnötsbotten: Vispa äggulor. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till dubbel volym. Smält smör och ställ åt sidan. Blanda samman mjöl och hasselnötsmjöl. Vispa äggvita och tillsätt resten av strösockret, lite i taget. Blanda en del av den vispade äggvitan med äggulorna och sockret. Tillsätt mjöl och hasselnötsmjölet och resten av äggvitorna. Tillsätt det smälta smöret. Häll smeten i en mindre kapsel och grädda i cirka 25 minuter. Låt svalna och stansa sedan ut med en 6 cm rund stans.  
Hasselnötstopping: Smält chokladen och tillsätt resten av ingredienserna, doppa bottnarna i choklad och låt stelna på ett galler. Ta ut ganachen från kylen och vispa upp den. Spritsa ganache på bakelserna och dekorera med Chokladsigill 35x35 mm Pappa . 
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Valrhona Satilia mjölkchoklad
Hasselnötskärnor hackade
Chokladsigill Pappa
Bakelsebricka


Loading
Loading