Citron- och mandelkaka utan tillsatt socker

Recept: Carolina Magnusson

Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Mjuk citronkaka med krispigt mandelöverdrag utan tillsatt socker. 


Citron- och mandelkaka utan tillsatt socker

cirka 60 stycken

Artnr. Namn
Vikt (g)
Citronkaka 

01385 Muffinsmix utan tillsatt socker
1 000
Vatten
350
21834 Helägg
350
15193 Rapsolja KåKå
140
1423 Citronpasta
15
Mandelöverdrag

12235 KåKå Non Temp Mörk UTS*
200
62177 Mandel hackad blancherad
50
Dekor

12235 KåKå Non Temp Mörk UTS*
50
 
Totalt
2 155
 
 

Citron- och mandelkaka utan tillsatt socker: 
Blanda alla ingredienser till citronkaka i en kittel  med vinge i cirka 2 minuter. Fyll smeten i en  halvkapsel och baka på 175°C i 30 minuter. Smält Non Temp Mörk till dekor och skär ut mustascher. Skär citronkakan i bitar när den svalnat, 4x4 cm. Smält Non Temp Mörk till mandelöverdrag och blanda med hackad mandel. Doppa bitarna av citronkakan i överdraget och dekorera med mustasch.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Citronpasta
KåKå Non Temp UTS
Mandel hackad blancherad
Moustache


Loading
Loading