Chokladtårta

Recept: Carolina Magnusson

Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Ljuvlig chokladmoussetårta med chokladbotten. Receptet är till en tårta om 16 cm. 


Chokladtårta

1 styck
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Chokladanslag
130
07018 Hallonsylt UTS
50
Chokladmousse

27815 Vispgrädde 36%
300
3645 Chokladmousse Diabella
100
Vatten
100
Dekor

Chokladmousse
30
27815 Vispgrädde 36%
30
12235 KåKå Non Temp Mörk UTS
5
Citronmeliss
1
Totalt
746
 

Chokladanslag - grundrecept



Artnr. Namn
Vikt (g)
01385 Muffinsmix UTS
925
Vatten
350
21834 Helägg flytande
350
15193 Rapsolja KåKå
140
36806 Kakao 20–22%
75
Totalt
1 840
 
 
Chokladtårta: Börja med att göra mousse. Blanda moussepulver med vatten och blanda därefter ner lättvispad grädde. Lägg en anslagsring med plastremsa på plåt med bakplåtspapper. Tryck ner chokladbotten, spritsa sedan hallonsylt ovanpå. Fyll till sist upp ringen med chokladmousse, spara 30 g till dekor. Stryk med palett så att tårtan blir helt slät och frys den. Ta ut tårtan och låt tina något, dekorera sedan med mousse, grädde, Non Temp och citronmeliss.  
Chokladanslag: Blanda alla ingredienser i 2 minuter i kittel med vinge. Häll upp smeten i anslagsringar och baka av på 170°C i cirka 35 minuter. Använd cirka 500 gram smet till 16 cm anslagsring.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Muffinsmix UTS
Hallonsylt UTS
KåKå Non Temp Mörk UTS 
Dekal "UTAN TILLSATT SOCKER"


Loading
Loading