Äggbakelse

Recept: Christian Eek 

Fler spännande recept hittar du på BakeIT

En festlig Påskbakelse med ägglikörmousse och tryffel med en dekor som ett knäckt ägg.


Äggbakelse

Cirka 20 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
59523 Rulltårtskapsel Ljus
500
1710 Ägglikörmousse
100
Vatten
125
27160 Vispgrädde 40%
500
02475 Mörk tryffel
150
Dekor

GR Marshmallows
150
490021 Färg Äggul
4
 
Totalt
1 529
 

Marshmallows - grundrecept

Cirka 130 stycken

Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
175
20239 Strösocker
500
20391 Glukossirap
100
Vatten
200
64050 Gelatinblad Brons
22
35031 Äggvitepulver
18
 
Totalt
1 015
 
 
Äggbakelse: Blanda vatten, ägglikörmoussepulver och tillsätt vispad grädde. Stryk ut moussen på rulltårtsbotten och spritsa sedan en sträng tryffel upp i kanten på långsidan, rulla sedan ihop och sätt i kyl. Dela upp rulltårtan på cirka 20 bitar och ställ i bakelseformar. Gör marshmallows efter receptet. Färga cirka 1/4 gul. Spritsa upp den vita delen liknande knäckt äggvita på bakelsen, spritsa sedan en kula med gult i mitten. Går bra att frysa som färdig bakelse.
Marshmallows - grundrecept: Blötlägg gelatin i kallt vatten. Blanda socker, glukos, vatten och koka till 118°C. När sockerlagen är 118°C läggs gelatin i. Vispa samtidigt vatten och äggvitepulver. Häll sedan försiktigt blandningen över äggviteskummet. Fortsätt vispa på medelhastighet tills temperaturen är cirka 45°C.
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Ägglikörmousse 
Färg Äggul 
Tårtform rPET 
Dekal BAKA KAKA Rosa


Loading
Loading