Ädelost och fikon på levainbröd med choklad

Recept: Magnus Hellman
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

En macka med karamelliserad lök och ädelost toppad med fikonconfit på ett choklad- och hasselnötsbröd.


Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Levainbröd med choklad och hasselnöt
60
151321 Smörgåsmargarin
5
Rödlök
60
20239 Strösocker
10
21134 Bagerisalt Suprasel
2
Svartpeppar mald
1
86036 Ädelost Bleu D´Auvergne
100
Fikonmarmelad
20
Totalt
258


Levainbröd med choklad och hasselnöt - Grundrecept

Artnr. Namn
Vikt (g)
Vatten
3 000
22802 Bagerivetemjöl Extra 
4 500
GR Rågsurdeg egen
500
214071 Jäst Bageri Original
15
21133 Havssalt
159
62302 Hasselnöt
400
12230 KåKå Choklad Mörk 61%
400
36806 Kakao 20–22%
100
Vatten
200
Totalt
9 265


Rågsurdeg egen - Grundrecept

Artnr. Namn
Vikt (g)
Startsurdeg
100
Vatten
1 000
22833 Rågmjöl Fint
1 000
 
Totalt
2 100
 
Arbetsbeskrivning

Degbearbetning
4+4+2 minuter
Degtemperatur
27°C
Liggtid
60 minuter
Rasktid
60+30+30 minuter
Rasktemperatur
22°C
Insättningstemperatur
280°C
Ånga
8 sekunder
Avbakningstemperatur
200°C
Avbakningstid
cirka 40 minuter
 
 
Ädelost och fikon på levainbröd med choklad: Förberedelser: Stek lök med socker, salt och peppar till en fin karamelliserad lök. Skiva ost. Montering: Bred brödskivan med margarin eller smör, lägg ut karamelliserad lök och placera ut ost. Toppa med en god fikonmarmelad och eventuellt ett färskt fikon samt något grönt, exempelvis krasse. Tips på bra fikonmarmelad finns hos Werners Gourmetservice.
Levainbröd med choklad och hasselnöt - grundrecept: Blanda alla ingredienser utom hasselnötter, choklad och kakao i degblandare. Tillsätt hasselnötter och choklad de sista 2 minuterna. Plocka upp halva degen ur blandaren och lägg i en oljad back. Tillsätt kakao och den mindre mängden vatten till resterande deg i blandaren, blanda till homogen deg. Lägg degen i en egen separat oljad back. Vik degarna först efter 60 minuter. Jäs sedan ytterligare 30 minuter, lägg därefter ihop båda degarna på varandra i samma back och vik igen. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Väg upp bitar om 700 gram och forma efter tycke och smak. Låt jäsa cirka 60 minuter i rumstemperatur. Snitta bröden och baka av enligt anvisningarna.
Fler recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Rågmjöl Fint
Hasselnötter
KåKå Choklad
Smörgåsbricka

Loading
Loading