Sverige fjärde bäst i Europa

Svenska Konditorlandslaget presterade på väldigt hög nivå och slutade på fjärde plats när Konditor-EM avgjordes i januari. Prestationen belönades med ett wildcard vilket gör att Sverige gör topptrion sällskap i Konditor-VM 2025.

En topp 3-placering krävdes i Konditor-EM i Paris, eller Coupe du Monde de la Pâtisserie European selection, för att säkra en plats i Konditor-VM 2024. Det svenska laget, som i tävlingsköket representerades av Lisa Dagnäs och Josefine Pagander, placerades sig precis utanför prispallen men är ändå klara för VM i Lyon tack vare ett wildcard som juryn delade ut till Sverige under prisceremonin.

Arrangörerna har tidigare berättat att totalt sju wildcards kommer att delas ut runt om i världen.
Under tidigare mästerskap har de bästa lagen från föregående VM varit direktkvalificerade till nästa VM. Men inte i år.

Det innebar att Sverige behövde kämpa mot bland annat Frankrike, Schweiz och Belgien.


Resultat Konditor-EM 2024
Frankrike (3424 poäng)
Italien (2905)
Storbritannien (2629)
Sverige (2471)
Schweiz (2449)
Belgien (2428)
Danmark (2212)

Konditor-VM avgörs i Lyon 24-25 januari 2025.

Här är hela laget som bidrog i Paris.
Josefine hade huvudansvar för choklad och Paris Brest, Lisa för socker och restaurangdessert. Glasstårtan svarade de för gemensamt.
Assisterande konditorer är Julia Holmqvist, Linnea Cedergren, Rebecka Steen och Maja Gustafson.
Maria Grave är lagets tekniska ledare och coach. Beatrice Algra är lagledare.

Sponsorer för laget: KåKå, Werners Gourmetservice och Debic.

Foto: Charlotte Strömwall

Du kanske också är intresserad av...


Andrea Wiberg vinner SM Unga Bagare 2022

Josefine Pagander vinner Årets Konditor 2022

Lina Lundqvist vann Mack-SM 2022

Laddar
Laddar