Kardemummabulle med vanilj
Recept: Carolina Magnusson
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Magisk kardemummabulle med vaniljkräm, strö kardemumma på bullarna innan gräddning för ännu intensivare kardemummasmak
Kardemummabulle med vanilj
cirka 50 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Vetedeg
3 752
Mandelremons
048141 Mandelmassa UTS*
500
15123 Delikatessmargarin
300
4109 Diaviva vaniljkrämspulver UTS*
30
Vatten
15
Vaniljkräm
Vatten
500
4109 Diaviva vaniljkrämspulver UTS*
200
Totalt
5 297
Vetedeg - Grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
Fördeg
Vatten
1 000
22802 Bagerivetemjöl Extra KåKå
1 000
214071 Jäst Bageri Original
125
Bortgöring
Fördeg
22802 Bagerivetemjöl
1 000
01385 Muffinsmix UTS*
330
15011 Flyt-X Vetebröd
270
666046 Kardemummakärna
15
21134 Bagerisalt Suprase
12
Totalt
3 752
Degbearbetning
Degbearbetningstid
2+7 minuter
Degtemperatur
27°C
Liggtid
20 minuter
Rasktid
30 minuter
Rasktemperatur
35°C
Fuktighet
75%
Insättningstemperatur
220°C
Avbakningstemperatur
200°C
Kardemummabulle med vanilj:
Blanda fördeg och låt stå i 20 minuter. Blanda alla ingredienser 2+7 minuter i en degblandare. Låt degen vila i 20 minuter. Gör remons. Lägg mandelmassa i en kittel med vinge och mata ner det mjuka margarinet. Häll i vatten under omrörning och blanda till sist i vaniljkrämspulver. Kör remonsen cirka 2 minuter så att den blir luftig och fin. Kavla ut degen och bred på mandelremons. Rulla ihop till snurror. Jäs bullarna, spritsa vaniljkräm i mitten och baka av i ugn på 220°C i cirka 7 minuter.