Kanelbullar
Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
En nybakad klassisk kanelbulle slår aldrig fel!
Kanelbullar
cirka 12 stycken
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Vetedeg på Vetebrödsbas
1 000
4056 Kanelfyllning grov UMK
200
20215 Pärlsocker Maxi
100
Sockerlag
20239 Strösocker
100
Vatten
100
Totalt
1 500
Vetedeg på vetebrödsbas - Grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
22802 Bagvetemjöl Ex
1 800
Vatten
1 000
01063 Vetebrödsbas KåKå
500
20239 Strösocker
300
15193 Rapsolja KåKå
250
214081 Jäst för söta degar
180
666044 Kardemummakärna mald
20
Totalt
4 050
Degbearbetning
Degbearbetningstid
2+8 minuter
Degtemperatur
26°C
Liggtid
20 minuter
Rasktid
60 minuter
Rasktemperatur
37°C
Fuktighet
80%
Insättningstemperatur
250°C
Avbakningstemperatur
200°C
Kanelbullar: Gör vetedeg enligt grundrecept. Kavla ut degen till cirka 4 mm. Bred på kanelfyllning och vik ihop degen i ett treslag. Skär i remsor och tvinna till bullar. Fördela på plåt och låt jäsa. Spraya bullarna med lite vatten och toppa med pärlsocker. Baka av på 200°C i 10–12 minuter. För sockerlagen kokas socker och vatten ihop snabb tills sockret har smält. Pensla bullarna direkt när de tas ut ur ugnen.