Kanelbullar

Recept: Christian Eek
Fler spännande recept hittar du på BakeIT

En nybakad klassisk kanelbulle slår aldrig fel!


Kanelbullar

cirka 12 stycken
 
Artnr. Namn
Vikt (g)
GR Vetedeg på Vetebrödsbas 
1 000
4056 Kanelfyllning grov UMK 
200
20215 Pärlsocker Maxi
100
Sockerlag 

20239 Strösocker 
100
Vatten
100
Totalt
1 500
 

Vetedeg på vetebrödsbas - Grundrecept


 
Artnr. Namn
Vikt (g)
22802 Bagvetemjöl Ex 
1 800
Vatten
1 000
01063 Vetebrödsbas KåKå 
500
20239 Strösocker
300
15193 Rapsolja KåKå 
250
214081 Jäst för söta degar 
180
666044 Kardemummakärna mald 
20
Totalt
4 050
 

Degbearbetning


Degbearbetningstid
2+8 minuter
Degtemperatur
26°C
Liggtid
20 minuter
Rasktid
60 minuter
Rasktemperatur
37°C
Fuktighet
80%
Insättningstemperatur
250°C 
Avbakningstemperatur
200°C
 
Kanelbullar: Gör vetedeg enligt grundrecept. Kavla ut degen till cirka 4 mm. Bred på kanelfyllning och vik ihop degen i ett treslag. Skär i remsor och tvinna till bullar. Fördela på plåt och låt jäsa. Spraya bullarna med lite vatten och toppa med pärlsocker. Baka av på 200°C i 10–12 minuter. För sockerlagen kokas socker och vatten ihop snabb tills sockret har smält. Pensla bullarna direkt när de tas ut ur ugnen. 
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


Vetebrödsbas
Kanelfyllning Grov UMK
Pärlsocker Maxi
Dekal

Laddar
Laddar