Karamelliserad chokladmoussetårta
I denna goda tårta varvas nötmarängbottnar med en karamelliserad chokladmousse som även kan kallas dulce-choklad.
Chokladmoussetårta
6-8 bitar
Artnr. Namn
Vikt (g)
50480 Budapestbotten
160
GR Karamelliserad mousse
450
Dekoration
36806 Kakao 20-22%
5
12024 Chokladkvadrater
15
Totalt
630
Karamelliserad chokladmousse - grundrecept
Artnr. Namn
Vikt (g)
27815 Vispgrädde 36%
750
46323 Belcolade Amber 30%
750
460601 Paloma Bavarois Neutral
525
-Lättvispad
27815 Vispgrädde 36%
2 250
Totalt
4 275
Chokladmoussetårta:
1. Tina budapestbottnar lite lagom, så att det går att stansa ut två stycken bottnar med en anslagsring. Välj samma storlek på anslagsring, som ringen moussetårtan ska gjutas i. Fodra anslagsringen med plastband och lägg i en botten.
2. Blanda karamelliserad chokladmousse, enligt receptet, och spritsa moussen till anslagsringens halva. Lägg därefter på en till botten och spritsa på resterande mousse upp till plastbandets kant. Stryk ytan slät med hjälp av en palett och ställ tårtan i frys över natten.
3. Ta fram den frusna tårtan och sikta över kakao på ovansidan. Ta sedan bort plastbandet och dekorera sidorna med chokladplattorna enligt bilden.
Karamelliserad chokladmousse - grundrecept:
1. Hacka Belcolade Amber. Värm vispgrädde till 80°C och häll över den hackade chokladen.
2. Vispa försiktigt i Bavarois-pulver.
3. Vänd ner lättvispad grädde i ganachen.