Chokladbollar med torkade blåbär

Recept: Carolina Magnusson
Fler spännande recept hittar du på BakeIT 

Söt chokladboll med syrliga blåbär, toppad med rostade kokoschips. 


Chokladbollar

cirka 60 stycken

Artnr. Namn
Vikt (g)
27327 Smör Normalsaltat
1 000
22436 Havregryn
1 000
20239 Strösocker
300
20210 Florsocker
300
36825 Kakao
150
39222 Färdigbyggt kaffe
100
1936 Vanillinsocker
50
18143 Blåbär torkade med äppeljuice
200
12231 KåKå Non Temp Mörk Lyx
450
63124 Kokoschips
120
 
Totalt
3 670
 
 

Chokladbollar med torkade blåbär: Rosta kokoschips lätt i ugn, 180°C, 2–3 minuter. Det går snabbt så var försiktig! Låt svalna och ställ åt sidan. Blanda samman smör och socker. Tillsätt havregryn, florsocker, vanillinsocker, kakao och kaffe. Blanda samman till en smet. Tillsätt slutligen blåbär på långsam hastighet. Väg upp bitar om 55 gram och forma till bollar. Rulla i smält choklad och kokos. 
Fler spännande recept hittar du på vår inspirationssida
 

Från receptet


KåKå Jubileumskaffe mörk
Blåbär torkade med äppeljuice 
Kokos chips
Bakform flower mini


Laddar
Laddar