Chokladbollar med torkade blåbär
Recept: Carolina Magnusson
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Fler spännande recept hittar du på BakeIT
Söt chokladboll med syrliga blåbär, toppad med rostade kokoschips.
Chokladbollar
cirka 60 styckenArtnr. Namn
Vikt (g)
27327 Smör Normalsaltat
1 000
22436 Havregryn
1 000
20239 Strösocker
300
20210 Florsocker
300
36825 Kakao
150
39222 Färdigbyggt kaffe
100
1936 Vanillinsocker
50
18143 Blåbär torkade med äppeljuice
200
12231 KåKå Non Temp Mörk Lyx
450
63124 Kokoschips
120
Totalt
3 670
Chokladbollar med torkade blåbär: Rosta kokoschips lätt i ugn, 180°C, 2–3 minuter. Det går snabbt så var försiktig! Låt svalna och ställ åt sidan. Blanda samman smör och socker. Tillsätt havregryn, florsocker, vanillinsocker, kakao och kaffe. Blanda samman till en smet. Tillsätt slutligen blåbär på långsam hastighet. Väg upp bitar om 55 gram och forma till bollar. Rulla i smält choklad och kokos.